De Bonen

De diamanten van Indonesië! Rijk aan excellente smaak en aroma, op biologische wijze geteeld!

In een tijd waarin moderne koffieconsumenten steeds bewuster worden, groeit de vraag naar transparantie en duurzaamheid in de koffieproductie. Ze streven naar uitmuntende kwaliteit en zoeken voortdurend naar unieke ervaringen. Het vervullen van hun eisen blijft een voortdurende uitdaging.

Bij Kopi Ter Enak bieden we een breed scala aan 100% excellente biologische koffiebonen, verbouwd in de vruchtbare vulkanische grond van Indonesië. We garanderen uw succes bij deze veeleisende klanten door rechtstreeks te exporteren vanuit onze familieplantages-coöperatie in Indonesië. Hierdoor waarborgen we eerlijke handel en volledige transparantie. Onze producten zijn exclusief verkrijgbaar via onze webshop.

Dit initiatief strekt zich uit tot alle biologische koffieboeren op de Indonesische eilandengroep. We zijn vastbesloten hen te ondersteunen en de lokale gemeenschappen te versterken, zodat we zowel nu als in de toekomst kunnen genieten van duurzame koffie.

Kom en ontdek de rijke excellente authentieke smaak van Indonesische koffie bij Kopi Ter Enak’s educatieve koffie webshop!

Welkom bij Kopi Ter Enak – waar we geloven dat koffie meer is dan alleen een drankje. Het is een ervaring, een reis door smaken en aroma’s die de zintuigen prikkelen en de geest verrijken.

Stap binnen in onze wereld van koffie en ontdek de rijke en excellente authentieke smaken van Indonesische koffie, rechtstreeks van de bron naar uw kopje. Bij Kopi Ter Enak gaat het niet alleen om het drinken van koffie;

“Het gaat om het verkennen van diverse smaken en aroma’s, het begrijpen van de herkomst en het leren over de kunst van het koffiezetten.”

In onze educatieve Kopi Ter Enak koffie webshop vindt u een schat aan informatie om uw koffiekennis te delen, te vergroten en te genieten. Verdiep u in onze informatieve artikelen en blogs, waar we u verschillende aspecten van koffie willen laten verkennen, van de fascinerende geschiedenis die teruggaat tot 1696, tot de kunst van het branden en zetten. Leer over de verschillende koffiezetmethoden, coffee cupping, watertemperatuur, maalgraad en nog veel meer! Ontdek de unieke eigenschappen van verschillende koffiebonen en verrijk uw kennis over de herkomst van onze hoogwaardige authentieke biologische koffieproducten.

Onze gedetailleerde productpagina’s bieden u een diepgaand inzicht in elke koffie die we aanbieden, van de prachtige, vruchtbare vulkanische bergen van Indonesië tot in uw kopje. We delen graag met u de reis van onze koffiebonen, inclusief de herkomst, het smaakprofiel, intercropping, de verwerkingsmethode na de oogst, de brandmethode en de juiste bewaarmethode van de koffie. Zo bent u verzekerd van een weloverwogen keuze bij het kiezen en bewaren van Kopi Ter Enak’s koffieproducten.

Bij Kopi Ter Enak nodigen we u uit om verder te gaan dan alleen het drinken van koffie. Stap in onze wereld van koffie-exploratie en laat u verrassen door de verscheidenheid aan smaken en aroma’s die de wereld van koffie te bieden heeft. Ontdek, leer en geniet van de beste Indonesische koffie bij Kopi Ter Enak.

Kopi Ter Enak – Meer dan koffie!

Protecting our future!
Onze toekomst beschermen!

Hoezeer we ook van koffie houden, wij hebben diep respect voor onze Indonesische koffieboeren (familie-coöperatie) voor het produceren van exclusieve biologische koffie met liefde voor het milieu.

Het is onze morele verantwoordelijkheid om de aarde duurzaam en leefbaar te houden voor zowel de huidige als toekomstige generaties!

Duurzaamheid door groene kwaliteitdat proef je!

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en hoort bij een echte kwaliteitskoffie. Daarom investeren wij in groene productiemethoden. Dit betekent dat we bij de koffieteelt uitsluitend gebruikmaken van natuurlijke meststoffen die worden verkregen uit gerecycled organisch materiaal. Deze meststoffen bevatten waardevolle componenten, zoals eiwitten, suikers, zetmeel en aminozuren. Er wordt op geen enkele wijze gebruikgemaakt van schadelijke landbouwpesticiden en chemische verbindingen, wat de smaak en het aroma van de koffie beïnvloedt.

Wij bieden u een uniek assortiment duurzame biologische groene en gebrande koffiebonen van superieure kwaliteit! Onze koffie wordt op biologische wijze geteeld, wat resulteert in smaakvolle kwaliteitskoffies die door hun onderscheidende karakter zelfs meerdere prijzen wisten binnen te slepen. Wereldwijd vinden onze Indonesische kwaliteitskoffiebonen via een grote diversiteit aan kanalen hun weg naar verschillende landen. Onze afzetmarkten zijn Taiwan, Korea, Japan, China, Singapore, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten, Europa en Indonesië. Deze kanalen zijn niet altijd zichtbaar voor de consument, maar onze producten zijn wel degelijk goed vertegenwoordigd in het totale aanbod van het koffieassortiment.

Het wordt daarom hoog tijd dat ook Nederlandse consumenten kennismaken met onze excellente, smaakvolle Indonesische ‘Kopi Ter Enak’, wat letterlijk betekent ‘De allerlekkerste koffie’.

And that’s for sure!

Wij selecteren en leveren de allerbeste smaken voor uw koffiepalet!

We beschikken over een koffiepalet van heerlijke Indonesische duurzame biologische koffiesoorten, elk met zijn eigen verhaal en karakteristieke smaak. Van zachte bloemige aroma’s, zoals bijvoorbeeld onze Arabica Papoea Wamena, tot karaktervolle aroma’s, zoals onze Arabica Flores Bajawa, en zelfs de zeer exclusieve ‘Wild’ Civetkat koffie (Kopi Luwak). Ons aanbod is breed en de mogelijkheden zijn grenzeloos.

Smaakvolle reis, Indonesische koffie gekweekt met passie!

Maak een ware smaakbeleving mee met koffie van hoge kwaliteit uit de gehele Indonesische Archipel. Het land herbergt diverse microklimaten die de hoogten van talrijke eilandengroepen beheersen. Hier kunt u kiezen uit een gevarieerd aanbod van duurzame biologische koffiesoorten, geschikt voor ieders smaak, al eeuwenlang! 

De vruchtbare Indonesische vulkanische bodem, het tropische klimaat, de pracht van natuurlijke rijkdommen in beschermde gebieden, en biodiversiteit, samen met culturele ambachtelijke tradities die respect tonen voor het leven van mens, dier, en natuur, creëren een unieke omgeving.

Gedreven door onze liefde voor koffie bieden wij uitsluitend koffiebonen van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Dit begint met zorgvuldige beplanting op hogere hoogte, tussen 900 en 2500 meter boven zeeniveau, die uiterst geschikt zijn voor de vruchtbare Indonesische vulkanische grond. Vervolgens worden de ‘rijpe’ koffiebessen op het juiste moment handmatig geoogst.

Daarna ondergaan ze het verwerkingsproces met de hoogste kwaliteits- en specifieke methoden. Dit gebeurt met uiterste precisie, waarbij onze deskundige selecteurs de bessen handmatig selecteren op criteria zoals grootte, kleur en rijpheid, met de nadruk op ‘glanzend dieprood’. Ze controleren en dubbelchecken elke bes om er zeker van te zijn dat alleen de allerbeste koffiebessen doorgaan naar de volgende stap van het proces. Elke koffiebes bevat twee zaden, wat overeenkomt met twee groene koffiebonen.

Deze consistente kwaliteitscontrole, die veel mankracht, materiaal en tijd vergt, bepaalt uiteindelijk de smaak en het aroma van de koffie –

Een smaak die u werkelijk proeft!

 

(Ontdek meer in onze ‘Blog‘; De uitdagende Indonesische reis van handgeplukte koffiebessen).

(Ontdek meer in onze ‘Naoogst koffie‘; De kunst van ambachtelijk oogsten).

Koffiepalet

Neem gerust een kijkje in ons ‘Assortiment‘, waar u uitgebreide beschrijvingen vindt van al onze unieke koffiesoorten. Wij verkopen onze producten rechtstreeks aan de consument. Kortom, Kopi Ter Enak biedt via verschillende kanalen een diversiteit aan geroosterde en groene biologische koffies van zeer hoge kwaliteit, met de allerbeste smaakcombinaties en aroma’s voor uw koffiepalet! Maak kennis met Kopi Ter Enak, de ultieme koffiebeleving rechtstreeks vanuit onze familieplantage-coöperatie in Indonesië!

Retail

De onderscheidende kwaliteit zorgt ervoor dat onze producten worden gewaardeerd door diverse klanten uit de detailhandel en zijn daarom ook verkrijgbaar bij een groot aantal retailers op de Europese markt en daarbuiten.

Indonesische biologische koffie, groen geteeld, puur genot… 

Echte kwaliteitskoffie maakt gebruik van groene duurzame productiemethoden met het oog op een hoger maatschappelijk rendement. U kunt vertrouwen op onze hoogwaardige Indonesische biologische koffieproducten. Wij telen onze koffie op een duurzame, biologische wijze in de vulkanische, zeer mineraal- en voedingsrijke bodem.

De vulkanische lavabodem, rijk aan essentiële elementen zoals zuurstof, silicium, magnesium, natrium, kalium, aluminium, ijzer en calcium, bevordert een robuuste groei van koffieplanten. We vermijden het gebruik van schadelijke landbouwpesticiden die de bodemkwaliteit aantasten, ten gunste van biodiversiteit, gezondheid en leefbaarheid van mens, dier en natuur.

Deze organische manier van cultiveren resulteert in een unieke en onderscheidende koffie met een uitstekend smaakprofiel en aroma. Ideaal voor gebruik in bedrijven, restaurants, lunchzaken, koffiebars of voor het genieten van een klassiek kopje koffie thuis.

Ontdek de wereld van smaken met ‘Kopi Ter Enak’ waar we streven naar perfectie in zowel kwaliteit als duurzaamheid. Laat uw smaakpapillen genieten van onze mondiale melanges, die al sinds 1696 zijn oorsprong vindt in de vruchtbare vulkanische bodem, in het tropisch regenwoud- en moessonklimaat met hoge luchtvochtigheid van Indonesië, rechtstreeks van de koffieplantages naar uw kopje…

Lunchzaken en koffiebars pioniers in duurzaam koffiegenot!

De moderne koffietrend heeft wereldwijd een nieuwe traditie van koffiegenot in gang gezet, met lunchzaken en koffiebars als voortrekkers in deze ontwikkeling. Deze etablissementen spelen een cruciale rol in het promoten van de koffiecultuur en het bieden van unieke koffie-ervaringen. (Ontdek meer in onze ‘Blog’; Wat is Single Origin koffie?).

Hier zijn enkele redenen waarom deze trends zijn ontstaan:

Koffiecultuur en ambachtelijkheid:

De interesse in ambachtelijke koffie en duurzaamheid is aanzienlijk toegenomen binnen de moderne koffiecultuur. Het groeiende bewustzijn van de impact van de koffie-industrie op het milieu heeft geleid tot een grotere vraag naar duurzame oplossingen. Uitstekende koffie van 100% biologische oorsprong wint aan populariteit, omdat consumenten zo de unieke smaakprofielen van koffie uit verschillende regio’s kunnen ervaren en het verhaal achter de koffie kunnen waarderen.

Steeds meer lunchzaken en koffiebars wereldwijd stemmen hun inkoopstrategieën af op 100% biologische en hoogwaardige koffie, waarmee ze laten zien dat er een groeiende vraag is naar duurzaam en ethisch geproduceerde koffie.

Sociale ontmoetingsplaatsen:

Deze locaties fungeren vaak als sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samenkomen, werken, bijpraten of gewoon ontspannen. Ze bieden comfortabele en gezellige omgevingen waar klanten kunnen genieten van hun koffie en tegelijkertijd kunnen socialiseren.

Diversiteit in koffieaanbod:

Lunchzaken en koffiebars bieden een uitgebreide selectie aan koffievariaties en smaken. Klanten hebben de mogelijkheid om te kiezen uit een breed scala aan koffiesoorten met verschillende zetmethoden en koffiemalingen, zoals espresso, cappuccino, latte, flat white, enzovoorts. Dit creëert een gevoel van avontuur en ontdekking bij het verkennen van nieuwe smaken en koffiecombinaties.

Beleving en esthetiek:

De presentatie en esthetiek zijn van essentieel belang. Lunchzaken en koffiebars streven ernaar een aantrekkelijke sfeer te creëren, waar zorgvuldig bereide koffie wordt geserveerd in mooie kopjes en met latte-art. Deze visuele aantrekkingskracht draagt bij aan de totale beleving van het koffiegenot.

De opkomst van lunchzaken en koffiebars als populaire bestemmingen voor koffieliefhebbers heeft bijgedragen aan de evolutie van de koffiecultuur. Het heeft mensen aangemoedigd om meer aandacht te besteden aan hoogwaardige koffie en heeft een nieuwe traditie van koffiegenot gecreëerd waarin mensen kunnen genieten van hun favoriete koffie op een ontspannen en sociaal niveau.

 

Proef de magie van Coffee Cupping, een smaakvolle ontdekkingsreis!

Stelt u zich voor dat u geniet van een kopje koffie en zich afvraagt hoe die heerlijke smaken tot stand komen. Hier leggen we op een heldere manier uit wat ‘coffee cupping’ is, zowel voor koffieliefhebbers als fijnproevers:

Beginnen met koffie:

Voordat u een slokje neemt, gaat er een proces aan vooraf. We beginnen met het malen van koffiebonen. Het resultaat? Een verleidelijke geur die u meteen doet wegdromen naar exotische oorden.

Water en koffie:

Wanneer heet water op de gemalen koffie wordt gegoten, ontstaat er een boeiende laag. Dit is het begin van de magie, waar aroma’s en smaken samenkomen.

Slurpen van koffie:

Ja, slurpen! Dit verbetert de smaakervaring door de aroma’s te verspreiden en alle subtiele tonen te onthullen. Denk aan zoete, zure of zelfs fruitige tonen die u misschien eerder niet hebt opgemerkt.

Beoordelen van koffie:

Nauwkeurige beoordeling van koffie is als het ontrafelen van een kunstwerk, waarbij elk element bijdraagt aan de algehele ervaring. Denk aan de verleidelijke geur die u meteen transporteert naar exotische oorden, de smaken die variëren van zoet tot fruitig, de textuur die de mond streelt, en de harmonieuze balans die het geheel compleet maakt. Door elk van deze aspecten te begrijpen, ontstaat er een dieper inzicht in de complexiteit van uw kopje koffie. Het is niet alleen een drankje, maar een meeslepende ontdekkingsreis vol geuren, smaken en vakmanschap. Dus, de volgende keer dat u geniet van uw koffiemoment, bedenk dan de zorg en toewijding die schuilgaan achter dat schijnbaar eenvoudige kopje. Coffee cupping opent de deur naar een wereld waarin koffie niet alleen wordt gedronken maar wordt beleefd als een kunstwerk voor alle zintuigen. Neem een moment, geniet van uw koffie, en realiseer u dat u nu een beetje meer begrijpt van de magie die erin zit.

Waarom is dit belangrijk?

Het begrijpen van coffee cupping is niet alleen voor fijnproevers en experts; het opent de deur naar een verrijkte koffiebeleving voor iedereen. Consumenten ontdekken diepgaander de nuances van hun geliefde kopje koffie, terwijl professionals zoals boeren geholpen worden bij het produceren van hoogwaardige biologische koffie. Het is de sleutel tot het waarderen van koffie als een kunstvorm, waar elk aroma en elke smaak een rol spelen in het creëren van een meesterwerk in uw kopje.

Tot slot:

Nodig uzelf uit om de fascinerende wereld van coffee cupping te ontdekken. Neem actief deel aan dit boeiende proces en onthul de kunst en magie achter uw dagelijkse kopje koffie. Probeer het zelf en laat uw zintuigen de diepte van koffie ervaren, met zijn rijke complexiteit aan smaken en aroma’s. De ware waardering voor koffie begint pas echt wanneer u deelneemt aan deze ontdekkingsreis. Geniet van elke slok en laat coffee cupping een nieuwe dimensie toevoegen aan uw koffiebeleving.

 

Tegelijkertijd dragen we bij aan een schonere wereld door het recyclen van verpakkingen en koffiecapsules. Doe mee aan onze missie tegen klimaatverandering en geniet van smaak met een doel.

De toenemende vraag naar duurzaamheid en ethiek in de koffiemarkt

In de wereld van de moderne koffiecultuur evolueren we naar een diepere waardering voor biologische, uitstekende Single Origin koffie. Deze vertegenwoordigt niet alleen kwaliteit en smaakcomplexiteit, maar ook milieubewustzijn en gezondheidsvoordelen.

De opkomst van Single Origin koffie is een interessante trend binnen deze beweging, die consumenten aanmoedigt om een diepere verbinding te maken met de herkomst van hun koffie. Deze koffiesoorten, afkomstig van één specifieke locatie, benadrukken niet alleen de unieke smaakprofielen van verschillende regio’s, maar ook het vakmanschap van de Indonesische koffieboeren en arbeiders die ze verbouwen.

Het begint met zorgvuldig handgeplukte koffiebessen door toegewijde boeren en arbeiders, die een diepgaande culturele band met de natuur tonen. Deze koffie ondergaat een reis naar centrale locaties voor verdere verwerking, waarbij de inspanningen van koffieboeren en arbeiders worden benadrukt.

Biologische landbouwpraktijken dragen bij aan de gezondheid van zowel de aarde als de mensen die ervan leven, waardoor deze koffie niet alleen beter smaakt, maar ook een ethisch verantwoorde keuze vertegenwoordigt.

Hoewel biologische koffie vaak duurder is, zijn consumenten bereid extra te betalen vanwege de overtuiging dat ze bijdragen aan positieve sociale en milieudoelen. Deze verandering in consumentengedrag heeft geleid tot een grotere vraag naar duurzame koffie, wat bedrijven in de koffie-industrie dwingt om zich meer te richten op duurzame praktijken.

Of u nu kiest voor 100% excellente Single Origin koffie, die authenticiteit en unieke kenmerken belooft, of voor een koffiemelange (‘blend’) die consistentie en herkenbaarheid biedt, duurzaamheid en ethiek staan voorop!

(Ontdek meer in onze ‘Blog‘; Koffiemelanges).

Waarom maakt biologische koffie in Indonesië zo uniek ten opzichte van andere koffieproducerende landen op de evenaar?

(Nieuwsgierig, lees meer in onze ‘Blog)

Wij stellen ons graag voor!

Al sinds 1696 heeft kwaliteit altijd boven kwantiteit gestaan bij onze duurzame biologische groene en gebrande koffiesoorten, en dat al vele generaties lang!

Kopi Ter Enak is een Indonesisch familiebedrijf dat zich bezighoudt met het verbouwen, leveren en exporteren van onze hoogwaardige commerciële kwaliteitskoffiebonen met specifieke verwerkingsmethoden van duurzame biologische groene en gebrande koffiesoorten op ambachtelijk traditionele wijze, zowel Single Origin Green Bean kwaliteitskoffies, als commerciële Arabica & Robusta. Wij leveren ook de zeer exclusieve ‘Wild’ Civet (Kopi Luwak) onder onze eigen merknaam.

Wij leveren onze koffiebonen wereldwijd aan consumenten en diverse groothandels. Wij nodigen u uit om samen met ons hier verandering in te brengen!

Bestel jouw koffie  100% biologisch  vandaag nog!
0